14 Şubat Dünya Öykü Günü Reviewed by Momizat on . Kasım 2003'te Uluslararası PEN Dünya Kongresi'nde Dünya Öykü Günü olarak belirlenen 14 Şubat bu sene birçok kentte kutlanıyor. 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nün gele Kasım 2003'te Uluslararası PEN Dünya Kongresi'nde Dünya Öykü Günü olarak belirlenen 14 Şubat bu sene birçok kentte kutlanıyor. 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nün gele Rating: 0
You Are Here: Home » KAMPÜS » EĞİTİM » 14 Şubat Dünya Öykü Günü

14 Şubat Dünya Öykü Günü

Kasım 2003′te Uluslararası PEN Dünya Kongresi’nde Dünya Öykü Günü olarak belirlenen 14 Şubat bu sene birçok kentte kutlanıyor.

14 Şubat Dünya Öykü Günü’nün gelenek haline gelmesinde büyük payı olan Ankara’da, bu sene de Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği, Ankara Üniversitesi ve Çankaya Belediyesi ortaklaşa bir çalışma yürütüyor.

14 Şubat Dünya Öykü Günü Ankara Töreni

Uluslararası Ankara Öykü Günleri Derneği, Çankaya Belediyesi ve Ankara Üniversitesi ortaklığında düzenlenen 14 Şubat Dünya Öykü Günü Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda 15.00-17.00 arasında gerçekleştirilecek.

Türkiye edebiyatının önemli isimleri olan Vüs’at O. Bener, Füruzan, Haldun Taner ve Tomris Uyar’ın da aralarında bulunduğu edebiyatçıların eserlerini Ankaralılarla buluşturacak olan 14 Şubat Dünya Öykü Günü; yazar Murathan Mungan’ı konuk ediyor.

Etkinliğin “2015 Yılı Dünya Öykü Günü Bildirisi’ni Murathan Mungan okuyacak. Devlet Tiyatroları sanatçılarından Şahin Ergüney ve Fulya Yeşilkaya’nın Murathan Mungan’ın “Boyacıköy’de Kanlı Bir Aşk Cinayeti” öyküsünü seslendireceği etkinlikte, Ankara Üniversitesi Konservatuar Sanatçıları da bir müzik dinletisi sunacak. Ayrıca eleştirmen Ayşegül Tözeren, Murathan Mungan’la kısa bir söyleşi gerçekleştirecek.

14 Şubat Dünya Öykü Günü İstanbul Töreni

Bir Öykü Şenliği olarak düzenlenen etkinliğin ev sahipliğini Heybeliada Halk Kütüphanesini Koruma Girişimi yapıyor.

2015 bildirisini Murathan Mungan’ın yazdığı, edebiyat ve öykü alanına emek vermiş yazarlardan oluşan yaklaşık 200 kişinin davet edildiği şenliğin teması “Adalar ve Edebiyat”.

Geçmişten bugüne adalı yazarların anılacağı, ‘Adalarda Edebiyat’ ve ‘Edebiyatta Adalar’ın konuşulacağı, kısa filmlerle belgesellerin izleneceği şenlikte ‘Semih Poroy’un Çizgilerinde Öykücülerimiz’ sergisi de görülebilecek.

UNESCO’nun Kültür Takvimi’nde yer alan “14 Şubat Dünya Öykü Günü” dünyanın farklı coğrafyalarında farklı dillerde kutlanacak.

Haber: İrem Demirkaya